DESPĂGUBIRI ÎN CAZUL ACCIDENTELOR AUTO

Sunteți victima unui accident rutier? AVEȚI DREPTUL LA DESPĂGUBIRI!

OBȚINEREA JUSTELOR DESPĂGUBIRI PETRU PERSOANELE VĂTĂMATE ȘI PENTRU RUDELE PERSOANELOR DECEDATE

De fiecare dată când un șofer se află la volanul unui autovehicul,  acesta trebuie să conducă responsabil pentru siguranța lui, a pasagerilor dar și a celorlalți participanți la trafic.

Accidentele se pot întâmpla și se întâmplă, dovadă fiind statisticile realizate de Poliția Română, țara noastră ocupând un loc fruntaș(primul loc în anul 2014) în ceea ce privește numărul de accidente rutiere soldate cu decese și vătămări corporale.

Atunci când comportamentul neglijent al unei persoane de a conduce sau acțiunea neglijentă a acestuia conduce la vătămări corporale grave sau deces al unei alte persoane, conducătorul auto neglijent trebuie tras la răspundere fie contravențională, civilă sau penală.

ÎN CE CONDIȚII AVEȚI DREPTUL LA DESPĂGUBIRI?

În cazul în care ați fost victima unui accident, o persoană dragă și-a pierdut viața într-un astfel de accident sau ați suferit o pagubă materială intr-un eveniment rutier, aveti dreptul să fiți despăgubit. În aceste situații funcționează o protecție prin polița de asigurare încheiată de cel vinovat, prejudiciul  fiind acoperit de o societate de asigurare sau în cazul în care nu există poliță de asigurare,  de către un alt organism, entități(de ex. Fondul de Protecție al Victimelor Străzii) care există tocmai pentru a veni în sprijinul victimelor ce au fost prejudiciate.

PENTRU CE PREJUDICII SE ACORDĂ DESPĂGUBIRILE?

În cazul în care ati trait experienta unui accident de masina si ati suferit o leziune (de la cea mai usoara pana la aceea care – prin gravitatea ei – v-a pus viata in pericol) trebuie sa stiti ca aveti dreptul la repararea prejudiciului material si moral cauzat prin vatamarea corporala. Suma de bani ce va fi suportata de asigurator va acoperi costurile pentru medicamente si tratamente medicale consecutive vatamarii, alimentație specială(acestea sunt daunele material).  In acelasi timp, suma trebuie să ofere victimei o satisfactie compensatorie adecvata, pentru a o determina să revină la o stare de echilibru psihologic dupa suferinta provocata de accident(acestea fiind daunele morale).

Daca accidentul rutier v-a pricinuit o suferinta afectiva, prin pierderea unei fiinte apropiate, aveti dreptul sa recuperati de la asigurator o serie de daune. In primul rand, trebuie sa recuperati daunele materiale: cheltuielile de inmormantare, pierderea de venit consecutiva decesului intretinatorului. Aveti insa dreptul si la daune morale, care sa va atenueze sentimentele de frustrare cauzate de evenimentul rutier care a provocat moartea victimei.

De asemenea, există posibilitatea ca, in urma evenimentului rutier, autovehiculul dvs. sa fi fost distrus partial sau total sau  exista posibilitatea distrugerii altor bunuri ce se află în mașina dumneavoastră. Aveți dreptul si in acest caz sa recuperati prejudiciul de la asigurator.

DE CE AVEȚI NEVOIE DE AVOCAT ÎN ASTFEL DE CAZURI?

Dacă apelați la un avocat, sporiți șansele să obtineți despăgubirea sau indemnizația de asigurare prin intermediul unei tranzactii extrajudiciare, o rezolvare pe cale amiabila fiind preferabilă oricărei solutionări judecătorești iar în cazul în care încercarea de rezolvare a problemei  pe cale amiabilă nu va da rezultate dintr-un motiv sau altul, trebuie sa știți că avocatul specializat este cel mai potrivit ajutor în demersul de recuperare a despăgubirilor ce vi se cuvin pe cale judecatoreasca.

Din 2008, avocații noștri au ajutat persoane care s-au aflat în astfel de situații  să-și caute dreptatea și să obțină compensația pe care o merită.

Dacă ați suferit un prejudiciu grav sau viața vi s-a schimbat, dacă ați pierdut o rudă ca urmare a greșelilor de conducere ale altor persoane, sunați-ne la 0740 109 260 sau 0744 470 575 pentru o consultație gratuită, întrucât, apelând la un avocat specializat, veți putea obține, fie pe calea tranzație sau fie pe cale judecătorească, o justă despăgubire.