Fă o programare!

DIVORȚUL ȘI PARTAJUL DE BUNURI COMUNE

Asistăm și reprezentăm persoanele din străinătate în procedura divorțului și a lichidării regimului matrimonial

CE ESTE DIVORȚUL

Divorțul reprezintă modalitatea prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive temeinice astfel încât raporturile dintre soți să fie grav și iremediabil vătămate și căsătoria să nu mai poată continua. În România, divorțul este pronunțat, de regulă(spunem de regulă, întrucât divorțul poate fi obținut și la Serviciul Stării Civile dar și la un birou notarial, însă numai atunci când cei doi soți se înțeleg în privința tuturor aspectelor ce privesc desfacerea căsătoriei), de către o instanță de judecată și în conditiile prevăzute de Noul Cod Civil și se poate realiza (1) prin acordul soților, (2) la cererea unuia dintre soți, atunci când datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei nu mai este posibilă,(3) la cererea unuia dintre soți, după o separare în fapt care a durat cel puțin 2 ani, (4) la cererea aceluia dintre soți a cărui stare de sănatate face imposibilă continuarea căsătoriei.

ROLUL AVOCATULUI LA DIVORȚ

 Deși legea nu prevede obligativitatea angajării unui avocat în cazul divorțului,  asistența unui avocat într-un demers privind divorțul este recomandabilă,  întrucât acesta vă poate scuti de timp(cu consecința reducerii costurilor), poate să vă ofere o imagine a ceea ce urmează să se întâmple după desfacerea căsătoriei și asupra efectelor divorțului cu privire la persoana dumneavoastră, la copiii dumneavoastră și a regimului comunității de bunuri. Astfel, în condițiile în care părțile nu se înțeleg, este extrem de indicat să fiți asistat(ă) de un avocat, încredințarea copiilor minori precum și partajarea bunurilor aducând în timpul procesului o serie de elemente complexe.

Avocații noștri sunt specializați în procese de divorț în România, atât pentru situația când părțile locuiesc în țară, dar si pentru situația când unul sau ambii soții locuiesc în străinătate.

Cabinetul nostru vă oferă asistență și consultanță juridică completă pe probleme de divorț asigurandu-vă de profesionalism, confidențialitate absolută,  sprijin specializat.Oferim asistență juridică completă pentru procesul de divorț(redactarea tuturor documentelor implicate, prezența atât la depunerea dosarului cât și la termenele de judecată, consultanță juridică în care să analizăm situația dumneavoastră și să vă explicăm toate elementele implicate de procesul de divorț.

Redactare cerere de divort, formare dosar divort, servicii specializate pentru romanii din strainatate, care doresc sa divorteze in Romania, servicii specializate pentru romanii care au divortat in strainatate si doresc sa isi transcrie divortul in Romania.

Daca ați decis în mod ferm că doriți să divorțati, puteți să ne contactați pentru a vă oferi consultație juridică(cu mențiunea că prima consultație este gratuită) și pentru demararea procedurilor necesare.

SUNAȚI ACUM LA  0740 109 260 SAU 0744 470 575!

SFATUL NOSTRU ÎNAINTE DE DIVORȚA

Decizia de a divorța este deosebit de importantă în viața unei persoane  iar desfacerea căsătoriei are consecințe deosebite atât în ceea ce privește persoana ce divorțează cât și copiii acesteia. De aceea, asigurați-vă că nu ați luat decizia de a divorța într-un moment tensionat sau de nervozitate și că ați epuizat toate metodele de împăcare cu soțul/soția dvs. De asemenea, gândiți-vă  că divorțul nu este o joacă ci presupune suferință atât din partea ambilor soți dar mai ales din partea minorilor; ei merită să aibă părinţi fericiţi care să fie acolo pentru ei şi merită şansa de a vedea cum arată o relaţie fericită astfel încât să aibă şi ei una când vor creşte.

Dacă, după o analiză suficientă a situației dumneavoastră, considerați că divorțul este singura cale de a obține o stare de normalitate, și nu una de a obține o răzbunare, un avantaj material, atunci puteți începe demersurile privind obținerea divorțului.

Odată luată decizia începerii divorțului, căutați întotdeauna să ajungeți la un acord cu soțul/soția dumneavoastră în ceea ce privește cât mai multe aspecte: realizarea divorțului, custodia copilului(ilor) – exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței acestora după divorț, încredințarea minorilor, împărțirea bunurilor comune, alte aspecte. Obținerea acestui acord duce la evitarea creșterii efectelor traumatizante inerente divorțului precum și a multor discuții în contradictoriu purtate în ședință publică.

PROFESIONALISM

Dedicăm serviciile noastre de calitate experienţei de care ne bucurăm, în vederea abordării strategice şi soluţionării fiecărei chestiuni de natură juridică pe care clienţii noştri o întâmpină, protejându-le interesele în activitatea desfăşurată.

DEVOTAMENT

Tratăm fiecare client și fiecare cauză cu promptitudine şi seriozitate, depunând toate eforturile ca acesta să fie corect informat asupra duratei, costurilor și șanselor de reușită ale fiecărui demers legal întreprins.

CONFIDENȚIALITATE

Prețuim încrederea clienților noștri și de aceea orice activitate se desfășoară în condiții de confidențialitate deplină și în acord cu etica profesională.

PROGRAM DE LUCRU

Luni-vineri: 9:00-18:00
Sâmbătă: 9:00-12:00
Duminică: închis(sunați pentru urgențe!)

UNDE NE GĂSIȚI

Bd-ul Mihai Eminescu nr. 2,Incinta Botoșani Shopping Center-Carrefour,
Botoșani,județul Botoșani,România
Coordonate GPS : 47.749593, 26.643042

TELEFON | APLICAȚIE WHATSAPP:

0740 109 260 –  MARIAN 
0744 470 575 –  ROXANA